Marti

Micul dejun

Cereale cu lapte

Folosiți cereale integrale, fără zahăr ori alte adaosuri.

Pentru o porție aveți nevoie de:

25 g cereale integrale

150 ml lapte călduț

Puneți laptele peste cereale și așteptați 5 minute îniante de a servi, cerealele îmbibate în lapte sunt mai ușor de mâncat decât cele uscate.

Prânz

Supă de linte

Lintea este o leguminoasă (face parte din aceeași familie cu fasolea și mazărea) ușor de gătit (timpul de fierbere e redus mult comparativ cu al celorlalte leguminoase). E o sursă bună de fibre, magneziu și fier. Supa de linte e o alegere bună în orice sezon.

Pentru 6 porții aveți nevoie de:

300 g linte din conservă (e varianta cea mai ieftină și mai practică, atenție însă la ce scrie pe etichetă, cutia ar trebui să conțină linte, apă și cel mult sare)

100 g țelină

50 g pătrunjel rădăcină

100 g cartofi

50 g ceapă

1 lingură frunzed de pătrunjel

5 ml ulei de măsline

1 vf de linguriță de chimen măcinat

Puneți cartoful, țelina, ceapa și pătrunjelul la fiert în 2 litri de apă. După ce au fiert puneți în oală lintea de pe care ați scurs apa, mixați cu un blender și adăugați chimenul și uleiul de măsline. Decorați cu frunze de pătrunjel.

Paste lungi cu sos de legume

Copiilor le plac pastele. E aproape o axiomă. Pastele gătite corect pot fi un prieten bun, gătite incorect (adică fierte prea mult ori combinate cu sosuri grele) se transformă în inamic. Cu puțină grijă, oricine poate face paste bune și sănătoase. Să luăm de exemplu aceste spaghetti cu sos de legume.

Pentru o porție aveți nevoie de:

60 g spaghetti uscate (fierbeți pastele mereu conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare și căutați paste din făină grâu dur)

30 g roșii pasate cu o frunză de busuioc

20 g vânătă

10 g ceapă

1 linguriță frunze de pătrunjel tocate

5 ml ulei de măsline extravirgin 10 g brânză rasă

Puneți într-o tigaie roșiile pasate, ceapa tocată mărunt și vânăta tăiată cubulețe, lăsați să fiarbă pe foc mic (adăugați o ceașcă de apă dacă e cazul) până e fiartă vânăta, puneți pastele fierte peste sos și amestecați bine. Opriți focul, adăugați frunzele de pătrunjel și brânza rasă. După ce puneți pastele în farfurie, stropiți-le cu puțin ulei de măsline extravirgin.

Jeleu de vișine

Pentru modul de preparare vezi rețeta Jeleu de portocale (link) – săptămâna 1, Joi – înlocuiește sucul de portocale cu suc de vișine făcut din sirop de vișine cu apă. Folosește vișine proaspete sau din compot ca decor.

Pentru fișcă ai nevoie de:

100 g smântână normală

30 g zahăr brun

Bate smântâna și zahărul cu un mixer până la dizolvarea totală a zahărului și împrăștie frișca obținută peste jeleu.

Gustare

Măr

Email facebook yahoo twitter LinkedIn
2011 - Primaria Cluj-Napoca